Historien om da EIVAR ble unnfanget

Historien om da EIVAR ble unnfanget

Det hender jo fra tid til annen at en familie reiser på ferie. Det skjedde i 2014 også. Det er jo mye som kan kalles ferie, også de turene som inkluderer 3 barn og et badebasseng i landet der det er «dejlig å være norsk». Turen var fin, men prikken over i-en for mannen var to øl og et par timer med boka når det ble ro i huset.

Til forsiden

Det var da det slo ham, utvalget på «Superbrugsen» var så enormt i forhold til det han var vant med hjemme. Visst var det blitt litt utvalg hjemme også. Ti år var det siden Terje Vigen hadde blitt koblet til håndverksøl der han levde ytterst på den nøgne ø, og flere hadde kommet til. Likevel var det utvalget sammen med kanskje et mer åpent ferie-sinn som satte tankene i gang.

Ferien ble over, og unger og baderinger ble slept hjemover. Da de kom hjem ringte mannen til den andre mannen. «Hallo» sa det i andre enden. «Hallo ja», sa det i den ene enden også. «Vet du hva vi skal?». Det visste logisk nok ikke den andre enden noe om. «Vi skal starte bryggeri», fortsatte mannen. «Det var jo rart du skulle si, jeg har faktisk tenkt samme tanke selv», svarte den andre mannen. «Jeg kjenner en med stort skjegg som driver kurs. Blid er han også, så det må bli bra».

Kurset ble satt opp mens restene av sommervarmen lå over landet. Mannen med skjegget geleidet både mannen og den andre mannen og seks menn til inn på bakrommet til en enkelgarasje. Her ble det snakket humle, knasket malt og drukket øl fra tidlig morgen, mens kompisen til skjegget målte opp vann og tente propan under tre bryggekjeler ute i garasjen.

Da lysten ble stor nok stappet skjegget en ølboks i høna, ja den han hadde kjøpt i butikken altså, og fyrte i gang grillen. Det ble spist, drukket og brygget i lengde med en god arbeidsdag.

Hva som nådde høyest den kvelden av kunnskapsnivå og promille har det enda ikke hersket enighet om, men EIVAR-eventyret var i gang!

Del gjerne denne historien med venner, og ikke glem å følge oss på Facebook så er du sikker på å få med deg neste del som kommer snart.

Til forsiden
No items found.